woensdag 31 augustus 2011

APP: Shazam - jouw lopende muziekencyclopedie

Je kent het wel: dat moment dat je een film zit te kijken en denkt: dat nummer! Ja! Ja dat nummer ja! Maar hoe heet die nou...? Daarvoor is iets nieuws op de markt gebracht: de door mij als geniaal benoemde applicatie Shazam. Het werkt als volgt: je houdt je telefoontje bij de speaker van je computer (of een ander geluiddragend apparaat waar op dat moment jouw o-ja-song op wordt gespeeld) en Shazam zoekt voor jou op welk nummer het is! Zo heb je binnen een paar seconden de artiest, de titel en het album te pakken. Handig toch?

De app is verkrijgbaar in de appstore (ook voor BlackBerry) onder de naam Shazam, v.a. ) €0,00

Liefs,

Jasmijn

maandag 29 augustus 2011

Cooking: cake vullen en versieren


Regenachtig weer is ideaal om eens in de keuken aan de slag te gaan. Om zo'n cake te maken, bijvoorbeeld! Dit is een roze taart, maar je kunt hem natuurlijk decoreren zoals je zelf wilt.

Ingrediënten:

Voor de cake
1 pak Koopmans mix voor boeren cake
4 eieren
200g boter, zacht

Voor de vulling
500g ongeklopte slagroom
4 el suiker
schaaltje frambozen, bijvoorbeeld AH doosjevol diepvriesframbozen

Voor de decoratie
1 pak Dr. Oetker cupcake Marsepein

Benodigdheden in de keuken:

cakevorm
bakpapier
spatel of lepel
mixer
oven
groot mes

Allereerst bakken we de cake. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op het pak cakemix. Vet de cakevorm in met boter  zodat de cake niet aan de randen gaat hechten. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Zorg ervoor dat de boter zacht is en roer deze een beetje los. Voeg het pak cakemix en de eieren aan de boter toe en mix dit in 3 á 4 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel het cakebeslag in de cakevorm en bak deze in ongeveer een uur goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom met 4 eetlepels suiker.

Nu gaan we de cake vullen. Snijd de cake doormidden en neem de onderste helft. Smeer deze in met de slagroom. Het is slim om de slagroom te verstevigen, aangezien deze erg vloeibaar is. Druk een voor een de frambozen in de slagroom. Zet nu het bovenste gedeelte weer op de cake en smeer deze rondom in met een laagje slagroom. Zo hecht het marsepein zich aan de cake.

Het versieren van de cake is heel persoonlijk. Wel is het handig om, zodra je de marsepein uit de verpakking haalt, deze even te kneden met een beetje poedersuiker. Als je met marsepein werkt, zorg er dan sowieso voor dat de ondergrond waarom je werkt goed bestrooid is met poedersuiker.

Tip: vind je het leuk om roosjes te maken, maar weet je niet hoe dit moet? Op internet staan genoeg filmpjes waarin dit wordt uitgelegd.

Enjoy!

Liefs,

Jasmijn

zondag 28 augustus 2011

Decorate: restyle your desk

Ben je het soms ook helemaal zat met je oude inrichting? Restyle is het antwoord! Haal alles uit de kamer, geef alles eens een goede poetsbeurt en geef alles een compleet nieuwe inrichting! I did it myself! 


Tip: zet een grote spiegel neer in je kamer. Zoals te zien is op de foto, heb ik deze op mijn bureau staan. Dit geeft ruimte en bovendien geef die saaie muur direct een finishing touch!

Liefs,

Jasmijn

Back To School-tip: Stylebook Agenda

Het is alweer (bijna) tijd voor het nieuwe studiejaar. Ben je nog steeds op zoek naar een leuke, rustige maar niet al te saaie agenda? Zoek niet langer! Girlscene heeft dit jaar de ideale schoolageda: fashionable, overzichtelijk en  in een geweldig jasje. Met insteekhoesjes voor je favorite fashion-plaatjes, of natuurlijk voor leuke foto's. 
Goed gekeurd!

Liefs,

Jasmijn

vrijdag 26 augustus 2011

Cooking: cupcakes met koffiecrème

Ik houd ontzettend van bakken, en vandaag ben ik de uitdaging aangegaan: cupcakes met koffiecrème. Deze heerlijke cupcakes zijn vrij eenvoudig te maken en leuk om te geven, te krijgen of te serveren!

Ingrediënten:

voor de cupcakes
1 pak Dr. Oetker mix voor muffins
200g boter
2 eieren

voor de koffiecrème
300g poedersuiker, gezeefd
2 zakjes oploskoffie voor espresso
60 ml water
100g boter

Benodigdheden in de keuken:
handmixer
oven
bakpapier
ijsschep/bolletjesschep (anders eetlepel)
grote kom

We beginnen met het bakken van de cupcakes. Dit doen we met Dr. Oetker mix voor muffins, alleen laten we het water achterwege en gebruiken we 200g boter.
Verwarm allereerst de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de muffinmix. Haal de bakplaat eruit (als je in het bezit bent van een muffinbakplaat, gebruik deze dan). Zet de 12 muffinvormpjes klaar op de plaat.
Zorg dat de boter zacht is en de eieren op kamertemperatuur. Doe de zachte boter in een grote kom, samen met de muffinmix en de twee eieren. Mix dit tot een luchtig beslag.
Verdeel met behulp van de ijsschep, bolletjesschep of eetlepel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de bakplaat in de oven en laat de cupcakes in ongeveer 15 minuten goudbruin bakken. Let op: de cakes bakken erg snel. Houd ze dus goed in de gaten.
Haal na ± 15 minuten de bakplaat uit de oven en laat de cakes afkoelen.

Nu gaan we beginnen met de koffiecrème. Kook 60ml water. Doe ondertussen de twee zakjes espressopoeder in een grote kop. Giet het kokende water erbij en roer even door. Laat de koffie afkoelen.
Zorg dat de boter zacht is en doe deze in een grote kom. Zeef de poedersuiker erboven. Giet vervolgens de afgekoelde koffie eroverheen en mix het geheel ongeveer 2 minuten op de hoogste stand, tot het een luchtige koffiecrème is.
Verdeel de crème over de afgekoelde cupcakes met een ijsschep. Ter versiering kun je nog wat amandelschaafsel gebruiken. Et voilà: de cupcakes!

Succes, enjoy!

Liefs,

Jasmijn







zondag 21 augustus 2011

Beauty: een bodyscrub uit eigen keuken


Hi,

Dit blog gaat over alles waar ik van houd: fashion, beauty, relaties, boeken, films, koken.. Mijn All Time Favorites. Ik wil mijn ervaringen, recepten en tips graag met jullie delen. Ik probeer all deze dingen in mijn leven te stoppen en zo alles uit het leven te halen.

Ik wil beginnen met een heerlijke beautytip die ik net nog uitgeprobeerd heb. Ik heb een donkere huid, en vaak last van een droge huid. Een aantal bodylotions werken niet, dus ik besloot zelf aan de slag te gaan. Het resultaat: een heerlijke, makkelijke bodyscrub voor een droge huid. En alles komt gewoon uit de keuken!

Benodigdheden:

- een kopje zout (bij voorkeur keukenzout)
- een half/driekwart kopje olijfolie
- zes druppels huidolie (bijvoorbeeld lavendelolie. Deze is te koop bij De Tuinen, maar ook gewoon bij het Kruidvat)

Doe het zout in een kom of schaal. Voeg de olijfolie toe. Pas op dat de verhoudingen goed blijven. Voeg al mengend de zes druppels olie toe en meng het geheel langzaam. Scrub de huid afwisselend zacht en krachtig. Laat het een minuutje intrekken en was het vervolgens af met lauwwarm water. De olijfolie voedt de huid en zo blijft de huid soepel en glanzend.

Heerlijk voor een rustige zondagmiddag, alleen of met vriendinnen. Veel succes!

Enjoy!

Liefs,

Jasmijn