maandag 29 augustus 2011

Cooking: cake vullen en versieren


Regenachtig weer is ideaal om eens in de keuken aan de slag te gaan. Om zo'n cake te maken, bijvoorbeeld! Dit is een roze taart, maar je kunt hem natuurlijk decoreren zoals je zelf wilt.

Ingrediënten:

Voor de cake
1 pak Koopmans mix voor boeren cake
4 eieren
200g boter, zacht

Voor de vulling
500g ongeklopte slagroom
4 el suiker
schaaltje frambozen, bijvoorbeeld AH doosjevol diepvriesframbozen

Voor de decoratie
1 pak Dr. Oetker cupcake Marsepein

Benodigdheden in de keuken:

cakevorm
bakpapier
spatel of lepel
mixer
oven
groot mes

Allereerst bakken we de cake. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op het pak cakemix. Vet de cakevorm in met boter  zodat de cake niet aan de randen gaat hechten. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Zorg ervoor dat de boter zacht is en roer deze een beetje los. Voeg het pak cakemix en de eieren aan de boter toe en mix dit in 3 á 4 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel het cakebeslag in de cakevorm en bak deze in ongeveer een uur goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. Klop in de tussentijd de slagroom met 4 eetlepels suiker.

Nu gaan we de cake vullen. Snijd de cake doormidden en neem de onderste helft. Smeer deze in met de slagroom. Het is slim om de slagroom te verstevigen, aangezien deze erg vloeibaar is. Druk een voor een de frambozen in de slagroom. Zet nu het bovenste gedeelte weer op de cake en smeer deze rondom in met een laagje slagroom. Zo hecht het marsepein zich aan de cake.

Het versieren van de cake is heel persoonlijk. Wel is het handig om, zodra je de marsepein uit de verpakking haalt, deze even te kneden met een beetje poedersuiker. Als je met marsepein werkt, zorg er dan sowieso voor dat de ondergrond waarom je werkt goed bestrooid is met poedersuiker.

Tip: vind je het leuk om roosjes te maken, maar weet je niet hoe dit moet? Op internet staan genoeg filmpjes waarin dit wordt uitgelegd.

Enjoy!

Liefs,

Jasmijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten