vrijdag 26 augustus 2011

Cooking: cupcakes met koffiecrème

Ik houd ontzettend van bakken, en vandaag ben ik de uitdaging aangegaan: cupcakes met koffiecrème. Deze heerlijke cupcakes zijn vrij eenvoudig te maken en leuk om te geven, te krijgen of te serveren!

Ingrediënten:

voor de cupcakes
1 pak Dr. Oetker mix voor muffins
200g boter
2 eieren

voor de koffiecrème
300g poedersuiker, gezeefd
2 zakjes oploskoffie voor espresso
60 ml water
100g boter

Benodigdheden in de keuken:
handmixer
oven
bakpapier
ijsschep/bolletjesschep (anders eetlepel)
grote kom

We beginnen met het bakken van de cupcakes. Dit doen we met Dr. Oetker mix voor muffins, alleen laten we het water achterwege en gebruiken we 200g boter.
Verwarm allereerst de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de muffinmix. Haal de bakplaat eruit (als je in het bezit bent van een muffinbakplaat, gebruik deze dan). Zet de 12 muffinvormpjes klaar op de plaat.
Zorg dat de boter zacht is en de eieren op kamertemperatuur. Doe de zachte boter in een grote kom, samen met de muffinmix en de twee eieren. Mix dit tot een luchtig beslag.
Verdeel met behulp van de ijsschep, bolletjesschep of eetlepel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de bakplaat in de oven en laat de cupcakes in ongeveer 15 minuten goudbruin bakken. Let op: de cakes bakken erg snel. Houd ze dus goed in de gaten.
Haal na ± 15 minuten de bakplaat uit de oven en laat de cakes afkoelen.

Nu gaan we beginnen met de koffiecrème. Kook 60ml water. Doe ondertussen de twee zakjes espressopoeder in een grote kop. Giet het kokende water erbij en roer even door. Laat de koffie afkoelen.
Zorg dat de boter zacht is en doe deze in een grote kom. Zeef de poedersuiker erboven. Giet vervolgens de afgekoelde koffie eroverheen en mix het geheel ongeveer 2 minuten op de hoogste stand, tot het een luchtige koffiecrème is.
Verdeel de crème over de afgekoelde cupcakes met een ijsschep. Ter versiering kun je nog wat amandelschaafsel gebruiken. Et voilà: de cupcakes!

Succes, enjoy!

Liefs,

Jasmijn







Geen opmerkingen:

Een reactie posten